Naši výskumníci sa predstavia na Noci vedy v Bratislave aj v Košiciach

Plagát Noci vedy 2024.

Na Noci vedy sa vlani zúčastnilo viac než 1600 vedcov a prišlo až 150-tisíc návštevníkov. Biomedicínske centrum má tentoraz zastúpenie z oblasti virológie, endokrinológie aj neurobiológie.

Na podujatí Noc vedy sa v piatok 27. septembra 2024 v Bratislave v Starej tržnici predstavia výskumníci a výskumníčky z Oddelenia imunológie vírusov Virologického ústavu BMC SAV v. v. i., z Ústavu experimentálnej endokrinológie BMC SAV v. v. i., ako aj z Oddelenia neurovied BMC SAV, v. v. i.. Na tom istom podujatí v Košiciach v OC Optima verejnosti priblížia svoj výskum vedci a vedkyne z Neurobiologického ústavu BMC SAV, v. v. i.  

V spoločnom stánku virológov s výskumníkmi v oblasti endokrinológie IMUNITA naša sila / POHYB ako liek návštevníci budú môcť hľadať imunitné bunky pod mikroskopom, skladať 3D modely buniek a vírusov aj otestovať svoju silu, pamäť či čuch.

V ďalšom stánku v Bratislave s názvom MOZGY! Komplexná sieť neurónov budú môcť návštevníci u našich neurovedcov dozvedieť niečo o zákulisí výskumu mozgu, otestovať svoje znalosti či si vytvoriť čapicu z mogzových hemisfér.

V Košiciach v OC Optima u našich neurobiológov v stánku Cesta k pochopeniu nervového systému budete môcť detailne preskúmať modely ľudského mozgu a miechy, vyskúšať biofeedback či otestovať svoj čuch.

Vstup voľný.

Viac informácií tu.

 

Text: E. Rybárová, BMC SAV, v. v. i.

Foto: Európska Noc vedy, E. Rybárová, BMC SAV, v. v. i.